Парламентът смени програмата си и ще започне с първа точка изслушване на министъра на външните работи Теодора Генчовска за водените разговори в Скопие. Искането за това бе направено от ИТН. Изслушването ще е закрито.

По-късно обаче председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров поиска изслушването да се открие за гражданите, което породи спор в пленарната зала.

Мнозинството в парламента се опитва да отклони публичното, обществено и медийно внимание, така че никой да не разбере какви договорки е правил Кирил Петков за Северна Македония Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в парламента. По думите ѝ ПП и БСП се опитват точката да не влезе в дневния ред сега, въпреки че има гласуване в пленарна зала. Атанасова го определи като политическа шизофрения случващото се в парламента.

В момента депутатите спорели за процедури и не е ясно дали пленарното заседание за изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска Северна Македония ще бъде открито или закрито, обясни Атанасова.

В крайна сметка депутатите решиха да изслушат Теодора Генчовска открито, като заседанието ще се излъчва и по обществените медии. 

Още един министър бе повикан на изслушване в парламента - министъра на отбраната Драгомир Заков. Искането за това направиха от ПГ на ГЕРБ.

В кратък дебат по програмата за седмицата спориха депутатите, след като ГЕРБ по време на трибунка обяви, че внася промени в Изборния кодекс и депутатът Десислава Атанасова поиска точката да се разгледа още днес. Не се стигна до гласуване, а само до изказвания.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че "изборите чукат и е важно да се разгледат две важни теми - бюджетът, какво може да се направи за хората и бизнеса и правилата, с които ще отидем на избори". Той поиска промените в ИК да се включат след държавния бюджет. Според Георги Свиленски от БСП това, че ГЕРБ внасят "тяхно предложение" е  само "интригантстване в коалицията".

В началото на пленарното заседание депутатите Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов официално напуснаха парламентарната група на "Има такъв народ". Заявленията за това бяха изчетени от председателя на парламента Никола Минчев. Петимата народни представители се обявяват за независими народни представители.

Искането им бе посрещнато в зала с ръкопляскания. Петимата депутати от групата на Слави Трифонов напускат и постовете си като председатели и зам.-председатели на комисиите, в които са били избрани.