"Най-добре да се мине през нови предсрочни парламентарни избори. На Киро и на Лена им е наясно, че ако има нови избори, няма да имат същия резултат." Това заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти след последните консултации с президента Румен Радев за съставяне на правителство.

Според него трябва да се отиде на избори веднага, тъй като парламентът е политически изчерпан като морален кредит и най-правилното нещо е да има избори. Правилният подход е експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа, но не и със сегашния парламент. "В момента, в който две политически сили, които се арестуваха, направиха сглобка, парламентът умря", отсече Йорданов.

Депутатът от ИТН Ивайло Вълчев обясни, че формацията на Слави Трифонов е имала възможността да разговаря с президента Румен Радев по доста теми и да си кажат всичко, което мислят. "Говорихме си за много възможности, които процедурата на даване на мандати предвижда. Всичко е в ръцете на президента и в ръцете на тези, които чакаме да дадат отговор", посочи Вълчев.

Румен Радев пита ИТН дали имат формула за третия мандат

Румен Радев пита ИТН дали имат формула за третия мандат

Тошко Йорданов от ИТН не смята преговорите за открити и честни