Също както и "Демократична България" и БСП, "Има такъв народ" изразиха готовност да получат третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в настоящото Народно събрание.

"Ако дойде при ИТН ще направим всичко възможно да съставим правителство, за да може обществото да се успокои, тъй като има много кризи за решаване. Имаме конкретна програма за конкретен срок от време. Ще разговаряме както с "Демократична България", така и с БСП и "Продължаваме промяната", въпреки техните двама лидери. Имам усещането, тъй като ги познавам повечето колеги в НС, че ще откликнат", каза пред БНТ народният представител Станислав Балабанов.

Ако пък ИТН не получили мандат, то партията щяла да седне на масата на преговори. "Но ако смятате, че се страхуваме от избори - не", отсече той.

Няма да има допълнително разцепление в "Има такъв народ" в настоящия 47-и парламент категоричен бе депутатът.

"Докато министърът на спорта (Радостин Василев) се изживяваше като най-големия борец срещу мафията, бореше я всеки ден, като бе и най-големия критик на Кирил Петков, изведнъж се събуди нов човек и установи, че ИТН е мафия. Тези хора изживяха 5-минутната си слава и, за съжаление, цяла България разбра, че те са предатели. И ще останат такива. Пожелавам им да са здрави. Но и тези, които ги купиха, знаят какви са и те също един ден ще се отрекат от тях", заяви той.

Фирмата на "Капитан Андреево" чакала да падне властта, все още не се изнася

Фирмата на "Капитан Андреево" чакала да падне властта, все още не се изнася

Заплахите към служители на БАБХ продължават

Балабанов коментира и казуса "Капитан Андреево", който представители на "Продължаваме промяната" нееднократно свързаха с интереси, стоящи зад ИТН.

"Това, което чуваме като фактология, е ужасяващо. В крайна сметка живеем в правова държава и трябва да работят институциите. Когато държавата се намесва - къде са институциите? Защото до момента, доколкото съм запознат, МВР и прокуратурата мълчат по казуса. Двете силови структури в държавата мълчат. Да излезе силовият министър и да каже има ли факти. Ако има такива, то хората отговорни за това, трябва да бъдат съдени и да влязат в затвора. Това е нормалната процедура в една демократична страна."

"Изключителна лъжа с опит да вмени политически кризисен пиар. Неотчитайки другите тези, поради които решихме да напуснем тази коалиция, решиха да хвърлят срещу нас безпочвени обвинения. Ние наистина нямаме нищо общо с този казус", аргументира защо партията на Трифонов нямала нищо общо с порочната практика на граничния пункт народният представител.

И парите за пътища не са били поводът за разрив в коалицията, категоричен бе Балабанов. "Министър Караджов се скъса да ги оборва с факти, показва документи. Нека припомним - тези 3 милиарда лева, които никой не е поискал, но са нужни, за да се развива пътната ни инфраструктура, всъщност бяха по предложение на Кирил Петков и Асен Василев, като парламентът ги одобри."

За нова корупционна схема през новите заместник-министри в регионалното министерство, които имали съмнително минало, отново, както преди дни и лидерът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов (линк от брифингът на ИТН в НС), сигнализира отново Балабанов.