Имаме данни, че членове на ЦИК са заплашвани. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Иван Ченчев.

Той поясни, че върху членовете на комисията е оказван натиск. Според него целта е била да направят определено гласуване. Ченчев добави, че през изминалия ден комисията е заличила Корнелия Нинова като представител на коалицията.

Внасянето на представляващ коалицията е към предишната регистрация на старата коалиция. Там г-н Атанас Зафиров е подал документ с невярно съдържание, тъй като е написал, че представляващ партията в качеството му на председател. Затова обмисляме сигнал до прокуратурата, подчерта Ченчев.

Социалистът добави, че сигналът за оказан натиск върху членове на ЦИК не е анонимен. Народният представител обаче не пожела да разкрие кой е подателя.

Според него новото ръководство на БСП управлява партията мутренски. Ченчев даде пример с това, че деловодството е било заключено, за да не могат той и Георги Свиленски да внесат нотариално заверено пълномощно за регистрация на листите на предстоящите избори.

Има правила, има Устав и те трябва да се спазват. Има конгрес, той се свиква и се констатира оставката на председателя на БСП. И това не беше направено от временно поелите управлението на БСП. Изпълнителното бюро е в оставка, цялото. То обаче скри този факт от партията, каза още Ченчев за ситуацията в БСП.

Крум Дончев също критикува новото ръководство на БСП в социалните мрежи. Той обвини Атанас Зафиров в опит за въздействие върху Върховния касационен съд чрез различни подходи. Като член на Националния съвет на Българската социалистическа партия той оспорва неправомерното заличаване на Корнелия Нинова като председател и вписването на Атанас Зафиров като представляващ БСП.

Никой няма правото да нарушава и потъпква Конституцията на Република България, още повече когато говорим за принципа на разделение на властите, отбелязва Дончев.

Нинова упълномощава Ченчев и Свиленски да регистрират БСП за изборите

Нинова упълномощава Ченчев и Свиленски да регистрират БСП за изборите

Според нея Станишев не става за еврокомисар