БСП няма да се яви с две листи. Това стана ясно от брифинг на Корнелия Нинова пред централата на партията.

Временното ръководство на БСП не може да се справи с регистрацията на партията, според нея. Аз персонално няма да участвам в тези процедури, изтъкна тя.

Нинова смята, че новото ръководство на БСП не е нелегитимно и упълномощи Иван Ченчев и Георги Свиленски да изпълняват нейните функции като председател на партията. БСП ми е по-скъпа от всичко, обяви социалистката. Ще спазим решенията на нашите колективни органи, заяви тя.

Делото за промените в ръководството на БСП е върнато в СГС
Обновена

Делото за промените в ръководството на БСП е върнато в СГС

Решението е било обжалвано пред ВКС

Касационният съд няма как да излезе с решение преди регистрацията на партиите за участие във вота. Ще търсим съгласие, няма да правим резки движения, подчерта Нинова. Спазвам закона, каза бившият лидер. Ще спазим решението на ИБ и БСП ще се яви в коалиционен формат, обеща тя.

Относно предполагаемата номинация на Сергей Станишев за еврокомисар Нинова каза, че няма единно решение той да е номинация. Според нея Станишев не става за поста и посочи, че партията не може да излъчва комисар, а ако все пак ръководството ще предлага такъв на премиера, колективният орган на партията трябвало да се произнесе. Вътрешната кампания в БСП е отложена заради предсрочния вот.

Според Нинова бързо трябвало да има Конгрес, който да констатира оставката й и да се избере нов лидер.

Субсидията е налична, обяви тя за другата партийна драма. Корнелия Нинова посочи, че като лидер на партията в оставка винаги е готова да съдейства за БСП и няма да допусне партията да влезе в криза. Дали ще се кандидатира за депутат, по думите й, зависело от номинациите.

Софийският градски съд заличи Корнелия Нинова като председател на БСП

Софийският градски съд заличи Корнелия Нинова като председател на БСП

Атанас Зафиров обаче не бе вписан като нов председател