Върховният касационен съд върна делото с вписването на промените в ръководството на БСП след оставката на Корнелия Нинова в регистъра на политическите партии в Софийския градски съд, съобщава БНР.

ВКС иска да бъдат представени доказателства, че жалбоподателят, посочен само като Крум Д., притежава юридическа правоспособност или за преподписване на жалбата от адвокат/юрисконсулт с прилагане на пълномощно за при подписването.

Припомняме, на 10 юли Софийският градски съд заличи Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията, но същевременно отказа да впише Атанас Зафиров като нов председател на столетницата. Според съдебното решение до провеждане на ĸoнгpec нa БСП Зафиров ще е само изпълняващ функциите председател.

По неофициална информация решението е било обжалвано пред Върховния касационен съд от бившия автомобилен състезател Крум Дончев, който е член на Националния съвет на БСП.

Новото ръководство на БСП е легитимно, уверява Гуцанов

Новото ръководство на БСП е легитимно, уверява Гуцанов

Той недоумява защо Корнелия Нинова хем подава оставка като председател, хем после я атакува в съда

Междувременно конфликтът между Корнелия Нинова и група депутати с централното ръководство, макар и временно, на БСП продължава. Днес Нинова написа във Фейбсук, че "новото" старо ръководство на БСП се страхува да даде оценка на случващото се в ББР.

"Вчера на брифинг на журналистически въпрос какво мислят, Гуцанов отговаря: "Не ни питайте, ние не знаем". Така е, когато не знаеш кое лоби да обслужиш и нямаш характер да отстояваш позиции", захапа го Нинова и припомни, че докато тя самата е била председател, партията е имала ясна и категорична позиция.

"Нещо повече: ние първи заявихме, че царят е гол. Ей затова казвам, че в политиката най- важното нещо е да си принципен и последователен, без оглед на конюнктурата", категорична е тя.

Нинова изтъква, че още през 2021 г. е изразила позицията на БСП, а именно, че от банка на малкия и среден бизнес ББР се е превърнала в банка на олигарсите.