Досегашният заместник-председател на Корнелия Нинова - Атанас Зафиров, е новият временен председател на БСП. Това стана ясно по време на провеждащият се пленум на "Позитано" 20, научи News.bg.

Впоследствие от пресцентъра на БСП потвърдиха избора на Зафиров със 104 гласа "за" и 3 "въздържал се".

До 10 ноември ще бъде извършен и прекият избор на лидер на социалистите.

По време на пленума е станало ясно още, че за зам.-председател на парламента е предложен Драгомир Стойнев.

За председател на парламентарната група на "БСП за България" е предложен Борислав Гуцанов.

БСП търси спасяването си след изборите
Обновена

БСП търси спасяването си след изборите

Извънреден пленум на "Позитано" 20

Малко по-късно от пресцентъра на партията съобщиха за пресконференция след по-малко от 20-минути от подаването на съобщението. Беше разпространено и обръшение на Националния съвет на БСП, в което се заявява, че разделението в социалистическата партия и лявото пространство е довело до катастрофални резултати, които ясно показват, че е дошло време за промяна и обединение.

"Обръщаме се към всички социалисти и ляво мислещи хора, към всички несправедливо изгонени, незаслужено обидени и изоставени от партията: Нека да поставим ново начало! Това, което ни свързва е много повече от това, което ни разделя. Заедно трябва и можем да се противопоставим срещу всички антисоциални процеси, които се случват в България и Европа. Срещу ястребите и войнолюбците", се изтъква в обръщението.

От НС на БСП посочват, че партията е готова за равноправен и добронамерен диалог с всички леви сили и хора в България.

"Промяната в БСП е възможна и вече е в ход. Нека всички да бъдем част от нея! Нека на Бузлуджа да бъдем заедно", зават още от Националния съвет на партията.

Припомняме, преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка заради слабите резултати на партията от изборите 2 в 1.