Крайно време е моите доскорошни заместници, сега изживяващи се като "ново" ръководство, да престанат да оправдават собствената си интелектуална немощ и политическо безсилие с моето име. Сега, освен за всичко друго, съм виновна, че президентът не им дал третия мандат. Такава е позицията на бившия лидер на БСП Корнелия Нинова относно твърденията на Кристиан Вигенин, че президентът Румен Радев не е дал третият мандат на социалистите заради съдебните дела на Нинова.

Относно изказвания на Атанас Зафиров, че Нинова блокирала партията тя е категорична: "Не само, че не я блокирам, а я спасявам", като бившият лидер обърна внимание, че в петък Зафиров "ми проплака да отида на "Позитано" и да подпиша, защото Сметната палата не го признава за ръководител, не зачита подписа му и върнала отчета на БСП".

По думите й последиците за партията в такива случаи са тежки. Разбира се, че веднага реагирах и подписах отчета, продължава тя и посочва, че "никога не би навредила на социалистите и на партията и няма да позволя името ми да бъде използвано като универсално оправдание на нечия некадърност и лицемерие".

Вече месец и половина не се включвам в работата на Изпълнителното бюро, не съм в ръководството на Парламентарната група и не участвам в оперативното ръководене на партията. Искахте власт, имате я. Ако сте несъстоятелни да я упражнявате, се сърдете на себе си, критикува още Нинова.

Припомняме, че в началото на юли Софийския градски съд вписва в регистъра на политическите партии промените в БСП, като заличи Корнелия Нинова като председател на партията. От своя страна Нинова заяви, че ще обжалва решението. 

Нинова: Отвориха се отвътре портите в БСП

Нинова: Отвориха се отвътре портите в БСП

Нинова отрече да е водила война с президента Румен Радев, а е пазила БСП