Влизаме в сериозна съдебна сага за председателството място на БСП. Решението на съда да ме заличи не е влязло в сила и ще се обжалва на втора и трета инстанция. Господин Атанас Зафиров не е вписан като председател на БСП, а като изпълняващ функциите, защото не е избран от всички социалисти чрез пряк избор. Това, което правят ще въвлече БСП в много големи проблеми. Това заяви бившият лидер на БСП, а сега депутат Корнелия Нинова пред БНТ.

Нинова се тревожи от ситуацията в БСП. "Желанието на моите бивши заместници за бързо постове и овладяване на партията, ще въвлече БСП в допълнителни проблеми", добави тя. И призова - да управляват нормално и да не съсипват партията.

"Отвориха се отвътре портите в БСП", изтъкна Нинова, която сподели, че е имала проблем с червените фамилии вътре в партията. Имала проблем и с червените олигарси, имала проблем с идеологическо и крайно либералното по отношение на Истанбулската конвенция, имала проблем с модела ГЕРБ. Има една промяна и подмяна на досегашния курс на партията, изтъкна Корнелия Нинова.

Георги Свиленски: Корнелия Нинова има право да се кандидатира за трети мандат

Георги Свиленски: Корнелия Нинова има право да се кандидатира за трети мандат

Понеже няма два пълни мандата

Тя добави, че от страх да не се яви отново за председател на БСП, контролната комисия ѝ е забранила да се яви. "Добре, момчета, искате властта, явете се на пряк избор и я спечелете. Явете се, ако сте толкова добри срещу мен и спечелете", призова Нинова.

За ситуацията в ДПС Нинова вижда две лобита в Движението, но не трябва да се използва етническата битка християни срещу мюсюлмани, българи срещу турци.

Корнелия Нинова заяви, че намалява шансът да има правителство в рамките на 50-ото Народно събрание. В ПП-ДБ има пробойни, третият мандат е много рисков и не се знае на кого ще бъде връчен, посочи Нинова, която припомни позицията на БСП за кабинет - социалистите настояват за надпартийно, експертно, програмно или пробългарско правителство с определени задачи.

Нинова отрече да е водила война с президента Румен Радев, а е пазила БСП да няма клиентелизъм и да не използва партията. "Аз лично войни не съм водила", каза още тя.

Корнелия Нинова не вярва един политически проект на президента да мине през БСП.

БСП готова на разговори за кабинет в третия мандат

БСП готова на разговори за кабинет в третия мандат

Първият и вторият мандат били видимо изчерпани