Не намеса от президенството, а създаването на разделителна линия корупция-антикорупциия е коствало на ПП председателското място в комисията по земеделие в НС. Това заяви Иван Христанов от партията на Петков и Василев пред "Нова".

Припомняме, че след разразилия се казус с лидерството на спортната комисия в НС, идентичен казус се оформи и що се касае до земеделската такава. В петък Иван Христанов не бе избран начело на нея, като получи 68 гласа "за", 64 "против" и 92 "въздържал се".

"Не смятам, че президентската институция се е намесила. Лично аз не вярвам, че в комисията е имало намеса и тя е провокирана от моите действия на "Капитан Андреево" и последвалите действия на служебното правителство в обратна посока", каза Христанов.

Основата на целия казус, смята народният представител, е създаването на разделителна линия между партиите, които подкрепят борбата с корупцията и тези, които не. Апропо, БСП, бившият коалиционен партньор на ПП, бе против кандидатурата на Христанов за шеф на земеделската комисия. "Създаде се някакъв страх, някакво притеснение. Това ли са партиите, които се борят с корупцията?", реторично попита той.

Христанов препотвърди това, което редица представители на партията му казват в последните дни - на председателски съвет през миналата седмица е било постигнато съгласие коя политическа сила коя комисия да оглави, но останалите партии са се отметнали от договорката.

"Ако трябва да се дразним по този начин, то не би трябвало да съставими нито една комисия. И да, в ГЕРБ също има имена, които будят въпроси, но не за борба с корупцията, а напротив."

От ПП не изключват подкрепа от ГЕРБ при втория мандат

От ПП не изключват подкрепа от ГЕРБ при втория мандат

Имало е уговорка Радостин Василев да оглави спортната комисия