Иван Тотев е подал оставка като областен координатор на ГЕРБ - Пловдив. Това става ясно от прессъобщение на партията.

Тя е приета от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

В мотивите за решението си Тотев посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като депутат.

За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБ - Пловдив ИК е назначила кмета на район "Западен" Димитър Колев.

"Идва време, в което човек трябва да предаде щафетата и затвори даден цикъл от живота си. След 15 години като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, след много понесени рани, спечелени битки и победи, мисля, че е време да предам ръководството на ГЕРБ в града. Благодаря на всички колеги, приятели и съмишленици, с които съм работил на тази позиция от 2008-ма година до момента! Ще продължа да работя с цялото си сърце, душа и любов за каузата, наречена ГЕРБ и утвърдения от Пловдив. P.S. Колеги, стягайте се, предстои ни много работа!", написа Тотев във Фейсбук във връзка с оставката си.

От ГЕРБ съобщават и че е приключило разглеждането на номинациите за кметове и общински съветници на партията, направени от местните структури.

Формацията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини, като днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите.