В момента си търсят повод и аз, и тя да бъдем арестувани. У нас всички власти са се сраснали и са готови да погазят всеки закон само за да си постигнат целите. Това не е просто фалшива новина, а поредният фарс, както беше първия път с ареста, само че сега се включват лица извън прокуратурата. Това обясни кандидатът за кмет на район "Младост" Биляна Петрова по повод гражданския сигнал срещу кандидата за кмет на София Десислава Иванчева за преврат и проваляне кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор с организирани протести.

Целта е да се дискредитира единият от кандидатите, посочи Петрова. Правото на протест е конституционно право и ограничаването му е престъпление по думите ѝ. Комуникацията, видна на публикуваните снимки, е създадена от два фалшиви профила. Не могат да ни купят, не могат да ни натиснат, за да се откажем от целите си, категорична беше Петрова.

Внасят сигнал за преврат срещу Борисов?

Внасят сигнал за преврат срещу Борисов?

Автор на сигнала е Йордан Йорданов Бонев...

София може да се разшири само с ниско строителство и нови квартали, като първо трябва да се развият инфраструктурата и улиците, уточни Петрова по отношение кандидатурата за местните избори.

Презастрояването и чистият въздух не бяха приоритет на политиците, а бяха само гражданско желание. Вече всички основни кандидати са разбрали, че това е важно за хората и са приписали тези приоритети. 

Иванчева ще обяви мораториум по чл. 198 от ЗУТ, ако стане кмет на София, с което приоритетно ще се строят училища, детски градини, но не и жилищни кооперации.

Иванчева: Сценарият за преврата е кална историйка, родена от болен мозък; Борисов обвърза шпионския скандал с покупката на F-16

Иванчева: Сценарият за преврата е кална историйка, родена от болен мозък; Борисов обвърза шпионския скандал с покупката на F-16

Преглед на печата

За нас е престъпление да се продават общински имоти. Около 25% от желаещите да строят придобиват имоти чрез форма на незаконосъобразност показва опитът на Петрова като зам.-кмет на район "Младост". Проблемните строежи не са големи като площи по думите ѝ, а се правят като малки пломби и създават голям проблем, каза още тя. За решаването на всички проблеми в "Младост" според Петрова са нужни около 20 дка. Ситуацията е подобна в цяла София и може да се реши в рамките на от две до три години. С изменение на ПУП териториите могат да бъдат защитени завинаги, смята Петрова. Двете с Иванчева предвиждат София да бъде град в гора, затова настояват за засаждане на дръвчета. Ще работим за изграждане и подобряване на инфраструктурата, обясни още тя.

Омръзна ни да живеем в град, в който всичко се прави през пръсти. София е в колапс и е на ръба на допустимото, смятат кандидати за общински съветници в листата.

Иванчева и Петрова искат да развият и електронна община, като се дигитализират архивите, а наред с това и да намалят бюрокрацията за хората. Фактът, че все още България изостава с редуцирането на административната тежест Петрова си обяснява с това, че институциите са твърде консервативни и това улеснява работата на хартия.

Недостигът на места в детските градини Иванчева и Петрова са готови да преборят с нови мерки, целящи да дадат предимство на работещите майки.

Християндемократите подкрепиха Десислава Иванчева за кмет на София

Християндемократите подкрепиха Десислава Иванчева за кмет на София

Бившата районна кметица на "Младост" е подкрепена от Християндемократическа партия на България