Правителството не е разполагало със 100 дни толеранс. Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в студиото на БНТ. Има направени много неща в правилната посока, но темпото не е добро. Част от основните цели са постигнати - ГЕРБ и ДПС са извън властта, цената на тока не била увеличена, Сотир Цацаров не е начело на КПКОНПИ, открои Мирчев.

Той уточни, че ангажиментите на правителството остават за това главният прокурор да си отиде и да се реформира прокуратурата.

ДБ не е обсъждала дали да предложи свой човек за шеф на БНБ. Тепърва предстоят срещи и разговори за това кой да получи подкрепа за БНБ.

Кирил Петков за 100 дни управление:  Стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска

Кирил Петков за 100 дни управление: Стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска

В сферата на корупцията борбата е трудна

Украйна не може да се защити с бронежилетки и каски. По думите му украинците защитават смело страната си, нападната от обезумял диктатор. Най-нормалното е да реагираме и да помогнем на Украйна с въоръжение и боеприпаси, настоя Мирчев и добави, че незабавно трябва да изпратим военна помощ за Украйна.

Парите, които плащаме за петрол и газ, отиват във военнопромишления комплекс на Русия, каза Мирчев.

Според него е важно в коалицията да се постигне единомислие, за да се помогне на Украйна. Има еволюция в позицията на президента. Моментът е исторически и след 10 години трябва да можем да гледаме децата в очите си, подчерта Мирчев.