"БСП е гладна за власт и Корнелия Нинова ще се опита да се докаже като ефективен лидер. Това начинание ще бъде трудно". Това коментира пред БНР доц. Иво Инджов, експерт по политически науки и преподавател във Великотърновския университет.

Според Инджов е проблем, че не се е създал единен демократичен фронт срещу ГЕРБ. "Трябва да се види дали егоизмът на политическите лидери ще отстъпи на едно промислено взаимодействие", каза политологът Инджов.

Малко хора събра антиправителствения протест пред МС

Малко хора събра антиправителствения протест пред МС

За днес е обявен обявен национален митинг-простест под надслов "Да им кажем довиждане!"

Той разделя периода на политическите действия преди и след вота - преди изборите има много тактическо говорене. Когато се видят резултатите, може би ще се открие перспектива за смяна на статуквото и за краткосрочно правителство с мандат до една година, смята Инджов.

Според него заявката на президента за втори мандат е силен ход. Той постави картите на масата и заяви силни приоритети. Оттук насетне ще постави политиците, които се колебаят, да се заявят категорично спрямо неговата заявка, смята Инджов.

По думите на експерта предизборната кампания тече от лятото, а сега навлиза в гореща фаза, в която ще се използват много компромати. "Дано не бъде прекрачена линията на допустимата употреба на компромати", пожела Иво Инджов.

БСП отива на изборите тази година в същата коалиция

БСП отива на изборите тази година в същата коалиция

Предизборен щаб координира действията им