Лидерът на БСП Корнелия Нинова заведе дело срещу журналиста Калина Андролова. В исковата молба, цитирана от Андролова в социалната мрежа Фейсбук пише, че соцводъчът била изпаднала в стрес защото партийните й другари не я канят на извънпартийни сбирки и се притеснява, че те могат да прочетат написаното от Андролова. Докато обяснява колко голяма щета са нанесли писаниците на журналистката, политичката настоява за обезщетение от 12 000 евро.

"Вече не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за публикациите и за широкия им отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работата си. Загубих концентрацията си и защото хората продължават да ми задават въпроси дали изложеното в тези статуси е вярно", пише в молбата, подадена от Нинова.

Пред news.bg Андролова заяви, че при подаването на заявлението в Софийския районен съд Нинова е внесла депозит от 10%, за да запорира депозита по сметките на журналистката. Политическият лидер съди и изданията, които са тиражирали статусите на Андролова, писани във Фейсбук. Общият иск е за 50 000 лева.

"Особено силно се оказа влиянието на публикациите не само върху съпартийците и съмишлениците ми, но и върху хора, които потенциално биха могли да бъдат привлечени от социалистическите идеи, но прочетеното ги отблъсква и изпълва със съмнение. Станах нервна, раздразнителна и притеснена дали няма да излезе поредната позоряща личността ми публикация", пише Нинова, която признава, че понякога през няколко часа проверява дали не е публикуван следващият  позорящ я материал.

Елена Йончева: Нинова има договорки с Борисов за изборите

Елена Йончева: Нинова има договорки с Борисов за изборите

А Радев "е най-одобряваният лидер, най-последователната опозиция, директна заплаха за авторитарния режим"

Андролова се пита как ли се е почувствала Нинова, когато евродепутатът Елена Йончева заяви в ефира на БиТиВи, че лидерът на опозиционната БСП Корнелия Нинова се е договорила с премиера на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Припомняме, евродепутатът и бивш журналист Йончева каза, че в сградата на българския парламент е била предупредена да не се рови за записите на Борисов, защото "ще бъде изгорена".

Андролова бе главен редактор на списание L"EUROРЕО, сега е главен редактор на списание a-specto.