От БСП препотвърдиха досегашния формат на коалиция от партии "БСП за България", съобщиха от централата на партията на фона на предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. Действията им ще се координират от Националния предизборен щаб на Българската социалистическа партия и щабовете по места.

Освен БСП, в коалицията участват партиите Политически клуб" Екогласност", Комунистическа партия на България, "Нова зора" и Политически клуб "Тракия"

БСП губи избиратели с двусмислието спрямо Радев, предупреди Иво Христов

БСП губи избиратели с двусмислието спрямо Радев, предупреди Иво Христов

"Президентът е естественият лидер на демократичната алтернатива на сегашния режим"

Коалицията ще участва в парламентарните избори с общи листи, в президентските - с общи кандидати за президент и вицепрезидент на Република България, както и с общи листи за общински съветници и кметове и за членове на Европейския парламент.

В договора между тези партии се подчертава, че участниците в коалицията се ангажират с общите позиции, единните действия и споделена отговорност по цялостната дейност на коалицията в законодателната, изпълнителната и местната власт. Коалицията е отворена за сътрудничество и взаимодействия с други партии, сдружения на гражданското общество и неправителствени организации, допълват коалиционните партньори.

Партньорите от "БСП за България" ще сключат и споразумение за подкрепа, взаимодействие и сътрудничество с други партии и граждански сдружения.

БСП готова с водачите на листи за изборите

БСП готова с водачите на листи за изборите

Сред избранниците са икономисти, финансисти, юристи, лекари

"В тази тежка за България ситуация както в здравен, така и в социално-икономически план, сме длъжни да предложим на обществото и реализираме програма за излизане от кризата и прекратяване на пагубното управление на ГЕРБ. Страната се нуждае от радикална промяна, която да прекрати разрухата и хаоса във всяка сфера на обществено-политическия живот", пишат коалиционните партньори от "БСП за България" в споразумението, предложено на партиите и сдруженията извън коалицията.

Ръководството на БСП-Перник отказа участие в изборната листа

Ръководството на БСП-Перник отказа участие в изборната листа

Никой не е попитал организацията за подреждането...

Припомняме, от партия АБВ, чийто патрон е президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) обявиха, ще се явят самостоятелно на избори.

От партия МИР предложиха да бъде създаден Национален щаб за честни избори, в който да влязат всички политически партии, представители на ЦИК и на всички институции, отговорни за изборния процес.

След като през 2017 г. партия Евророма на Цветелин Кънчев бе изключена от коалиция с БСП, защото "на някои места спрели кранчетата към фирмите на новия господар на столичната улица "Позитано", тя не е канена за преговори.