В ДПС не са притеснени от заявката на отстранения им лидер Лютви Местан, че новата му партия ДОСТ ще привлече избиратели на движението.

"Много подобни заклинания сме чували в годините. Те никога не са били успешни и този път няма да бъдат", убеден е съпредседателят на ДПС Четин Казак.

Припомняме, вчера изключения от ДПС шумно в последните дни на миналата година бивш председател Лютви Местан обяви създаването на нова политическа партия. Много спорове предизвика името на обявената политическа формация - ДОСТ. 

"Много партии имат такива мераци, но до сега не се е случвало", бе отговорът и на зам.-председателя на движението и зам.-председател на парламента Алиосман Имамов.

ДПС депутатът Рамадан Аталай пък постави под въпрос дали ДОСТ ще стане реалност. На въпрос дали партията на Местан ще е протурска, Аталай изтъкна - "Ще проследим тяхното развитие, след като се оформят обаче, защото то не е факт и може и да не стане".

"Тогава ще видим про- какво е", отбеляза депутатът от движението. По отношение на това дали може все пак ДОСТ да дръпне избиратели на ДПС, Аталай предположи, че всичко е възможно. "Този избирател нашият не е закован, не е закопчан, не е принуден, не е изнуден. Всеки си има идеи и виждания".