Готов е бюджетът за предстоящите избори. План сметката възлиза на 100 млн. лева. Информацията беше обявена от служебния министър на финансите Людмила Петкова, която пое поста от Асен Василев, съобщи БНТ.

Петкова посочи и какви ще бъдат приоритетите в работата, освен организирането на изборите - влизането страната ни в Еврозоната и в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), както и пълноправно членство в Шенген. Тя отбеляза, че предстои да бъдат приети два основни законопроекта в областта на финансите - законът за еврото, който е публикуван за обществено обсъждане, и законът за създаване на единна приходна агенция. "Работната група е напреднала в работата си по закона за единната приходна агенция. Искам да уверя, че не се предвиждат съкращения в НАП и Митниците след обединяването им. За всички служители, чиито задължения ще отпаднат заради влизането ни в Шенген, ще бъдат намерени други позиции", обясни Петкова.

Денков призова депутатите да не отварят Изборния кодекс

Денков призова депутатите да не отварят Изборния кодекс

Една от най-трудните, но и най-важната задача, е да се осигурят честни избори

Тя каза още, че няколко пъти е била зам.-министър на финансите и е отговаряла за приходите и за бюджета. Затова и приела предложението на Димитър Главчев да влезе в служебния му кабинет.

От своя страна Асен Василев изтъкна, че оставя финансовото министерство в ръцете на доказан професионалист. Той заяви също, че във фискалния резерв към момента има близо 10 млрд. лева, които били достатъчни за нормалната работа на институцията. "Събраните приходи от Националната агенция за приходите са с 50% повече от очакваното за този период. Събраните приходи от митниците обаче са по-малко, защото от началото на годината "Лукойл" работи наполовина", отбеляза Василев.

На въпрос за случващото се в Митниците той отговори, че "това, което се вижда от публичната информация, е несериозно".

Акцията в митниците - кьорфишек и евтин цирк?

Акцията в митниците - кьорфишек и евтин цирк?

Филип Гунев вижда сглобяване на полуистини