Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще бъде издигнат за четвърти мандат, съобщава БНР. 

Инициативна група от 50 различни представители на икономическия, културния и образователен живот в Стара Загора, обяви публично подкрепата си за неговата кандидатура.

Това оповестиха президентът на Ротари клуб Стара Загора - Берое Антон Тонев, Вени Петрова, председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града и доц. Емил Славов зам.-ректор на Тракийския университет и общински съветник от партия ГЕРБ.

Тримата разкриха, че са проведени няколко срещи с Тодоров, но по думите им към момента той не е дал категоричен отговор дали ще промени решението си ще приеме да влезе в битката за нов управленски мандат.

"Ние искаме бъдещето на града да продължи. Живко Тодоров е доказал, че е мъдър и консенсусен", мотивира позицията на инициативната група Вени Петрова.

"Ние искаме да бъдем катализатор на решението за участие на Живко Тодоров в кметската надпревара. Партия ГЕРБ е тази, която може да го издигне", обясни от своя страна доц. Емил Славов.

Издигат Живко Тодоров за трети кметски мандат

Издигат Живко Тодоров за трети кметски мандат

По думите му е взел трудно решението да се кандидатира за нов мандат

Тодоров благодари на Инициативната група и обяви, че съвсем скоро предстои да даде окончателен отговор.

Това би било четвърти мандат за кмета, който получава и подкрепата на ГЕРБ по традиция. Първия си мандат той спечели от позицията и на народен представител от ГЕРБ, а и в момента е част от Изпълнителната комисия на партията.

По информация и в момента ще бъде избраникът на ГЕРБ за Стара Загора.

На местните избори на 29 октомври той ще се изправи по всяка вероятност срещу общинския съветник и член на ДСБ Димитър Чорбаджиев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и изпълнителния директор на РАО "Тракия" и преподавател в Тракийския университет проф. Иван Върляков от БСП.