Положихме усилия да дойдат пари в България - дойдоха. Който може повече - всеки ден настояваме да дойде да докара повече. Така премиерът в оставка Бойко Борисов коментира в началото на правителственото заседание вчерашните изказвания, че има разминавания в помощта от Европейския съюз за бежанците у нас.

Борисов изрази неудовлетворението си от факта, че са излезли виновни, че са докарали пари в страната. "Излязохме виновни, че сме издействали 200 млн. лв.", коментира той.

БСП откри €65 млн. разлика в сметките за помощта за бежанците
Обновена

БСП откри €65 млн. разлика в сметките за помощта за бежанците

Различавали се нашите и европейските сметки

По думите на Борисов от вчерашните изявления пред медиите ставало ясно само, че тези пари вече са по сметките. "Това можахме само да разберем вчера от тази пресконференция", коментира Борисов отправените от БСП упреци за разлика от 65 млн. евро или 120 млн. лв. в европейските и българските сметки за бежанците.

Борисов се сравни с Камерън и Ренци

Борисов се сравни с Камерън и Ренци

Защити решението си да подаде оставка

Припомняме, че вчера от "Позитано" представиха документи - официален отговор от ЕК на питане на Илияна Йотова, според което получените от страната ни пари са 101 млн. евро и 11 млн. съфинансиране за три центъра от отворен тип и един транзитен център. 160 млн. евро пък е сумата, декларирана в официален отговор на питане на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

"Поредицата лъжи на двете другарки" ядоса ГЕРБ
Обновена

"Поредицата лъжи на двете другарки" ядоса ГЕРБ

Радев и Йотова не са влезли в президентството, а в ГЕРБ вече започнали да си мислят за импийчмънт

Същевременно от ГЕРБ също реагираха остро, като на извънреден брифинг Бъчварова заяви, че Нинова и Йотова са ни направили за смях в Брюксел. Според Бъчварова "двете другарки" сипели "поредица лъжи". Илияна Йотова размахвала един отговор на свой въпрос от 23 септември. От ГЕРБ си направили труда да видят как е зададен той. "Йотова пита само за една част от тези пари и получава отговор за тези 108 млн. лв., както е попитала", обясни Бъчварова.