"Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една схема от роднински и приятелски назначения в Община Хасково- така нареченият "Кумгейт". Този кръг е усвоявал, по доста интересен начин, огромни ресурси. И това не е мой, а наш проблем", коментира пред БТВ народният представител и говорител на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева.

"Фактите, които изнасяме, са срещу схемата "Добрев" в Община Хасково. И ако тази схема продължава, било със стари или нови фирми, г-н Добрев, трябва да каже за какво става дума. Ако той има съмнения за нови корупционни схеми, е длъжен да ги оповести", обясни тя.

"Добрев се опитва да профанизира темата. Да отвлече вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси, които му зададохме, и на фактите. Те са дадени на прокуратурата", каза Йончева.

Делян Добрев заподозря и Йончева във фиксация

Делян Добрев заподозря и Йончева във фиксация

Антон Тодоров предполага, че призът „Госпожа Лъжа“през 2018 г ще отиде при Йончева

На обвинението на Добрев, че е работила за службите, Елена Йончева заяви, че той е длъжен да оповести българските служби, ако има подобна информация. "Въпросът обаче е към премиера - разследват ли българските служби г-н Добрев", коментир тя.

"Нито по време на кампанията за парламентарните избори, нито след нея, съм била в сградите, които посочи Делян Добрев", допълни Йончева.

Тя иска да разбере как всичките фирми, свързани със зетя на г-н Добрев, са спечелили поръчки за 50 млн.лв през последните 2 години в община Хасково. Според нея, корупцията в България е средата, в която живеем. Всички поръчки са нагласени и хората не вярват в никаква справедливост. "Вече 9 години това е начин на управление", обясни Йончева.