"Тази атака е заради нарушени интереси в сектор енергетика, за който отговарям", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на пресконференция в централата на партията, по повод обвиненията на Елена Йончева към него. "Хвърлят се неверни твърдения да ме дискредитират", добави той и заяви, че ще продължава да защитава интересите на държавата докато може.

По повод заема, взет от неговия баща за завод за пелети, Добрев уточни, че е взет от финансова институция, лицензирана в БНБ. Той показа лиценза на институцията, договорът за кредит, запис на заповед. Линията за пелети е заложена за този заем. По негово настояване, не са ползвани европейски средства. 

БСП размаха папка с данни срещу Делян Добрев

БСП размаха папка с данни срещу Делян Добрев

Зад госпожа Йончева стои цялата партия, увери Атанас Зафиров

Добрев обясни, че фирма "Еко традекс", с която БСП твърдят, че е свързан, е санирала два блока в Хасково с кмет ГЕРБ и три в Свиленград с кмет от БСП. Първият й сериозен договор е с община Смолян за 10 млн. лв., с тогавашния кмет Дора Янкова от БСП. Вторият договор за 6 млн. лв. е пак за Смолян. В Хасково тези фирми са загубили повече поръчки, отколкото са спечелили, включително и поръчка за 20 млн. лв. за снегопочистване, обясни Добрев.

От ГЕРБ установиха тежка фиксация на Нинова върху Борисов

От ГЕРБ установиха тежка фиксация на Нинова върху Борисов

Тома Биков поиска обосновани юридически предложения от БСП

Според него Йончева има фиксация върху него. Добрев попита Йончева дали е служител, сътрудник и има ли взаимодействието с български и чужди служби. И дали е свързана атаката срещу него, с интересите на тези служби.

Какви са от отношенията й с Цветан Василев и била ли е в с. Коларово, община Харманли, поиска да знае той. Добрев показа снимки на Елена Йончева с мъж, за когото има информация, че има забрана да напуска страната, както и да влиза в Испания.

По време на предизборната кампания, използвала ли е служебната кола на областна администрация, за да превози фотографът й от Хасково до границата, за да й направи снимки по границата, попита още Добрев. Депутатът обеща, че ще подаде сигнал за използването на служебната кола за предизборни цели. Делян Добрев изрази съжаление, че когато напишеш в мрежата Елена Йончев, излиза негова снимка.

Добрев вижда намеса на чужди служби срещу позициите му в енергетиката

Добрев вижда намеса на чужди служби срещу позициите му в енергетиката

Елена Йончева си правила ПР, а Добрев изпадал в ситуация да се обяснява

Антон Тодоров предположи, че приза за "Госпожа Лъжа" за 2018 г. ще бъде спечелен от Йончева. От своя страна той попита, дали фирмата на Йончева е прибрала шестцифрена сума от реклами в БНТ, когато Станишев е бил премиер на България. "Ако ти живееш с министър-председателя и получаваш 127 000 лв. от една петролна фирма, това конфликт на интереси ли е", пита Тодоров.

Тодоров постави и въпроса, била ли е 2004 г. в Кувейт и посрещана ли е от помощник военни аташета. Спестявала ли е разходи. Била ли е придружавана от лице с евентуална фамилия Даков, кадрови служител на военна информация. Какви функции е изпълнявала.

Антон Тодоров поиска Йончева да отговори дали ако е вярно, че е секретен сътрудник на служба, и ако е такава, редно ли е да е депутат. Накрая Тодоров запита и защо президента Радев уволни Елена Йончева след пътуването си в Брюксел и свързано ли е с нейно присъствие там заради достъп до секретна информация.

По повод вота на недоверие, Данаил Кирилов заяви, че той преследва политическа цел и цели да се ескалира напрежението в обществото. "Подчертавам, че резултатите от работата на правителството и парламента са изцяло положителни", добави той.