Делян Добрев да остане в парламента. За това настоява Елена Йончева. "Никога не съм искала оставката на Делян Добрев. Смятам, че е добре той да остане в парламента, за да може българският гражданин всеки ден да вижда как изглежда честното лице на ГЕРБ", обяви пред медиите социалистката.

Опитът на Делян Добрев да отправя внушения по мой адрес няма да мине, коментира тя. Ако имал данни, че е нарушила закона, да ги внесе в прокуратурата, призова Йончева. Делян Добрев сам внесе оставката си, защото смяташе, че по този начин ще се сниши, "бурята ще отмине", обществото ще забрави и няма да има медиен натиск за всички схеми, които е направил в Община Хасково, каза още червената депутатка.

Депутатите се скараха за партизанското ДНК и целия конспект

Депутатите се скараха за партизанското ДНК и целия конспект

БСП припомни червеното минало на ГЕРБ и ги призова към вътрешен катарзис

По-рано днес Делян Добрев отново обясни, че е в НС, защото оборил всички твърдения на левицата. По думите му тезите им се спихнали. Той атакува Йончева и настоя за оставката й.

Преди ден той припомни, задал въпроси на Йончева, на които още не е получил отговори и попита участва ли тя в съдружие с офшорна фирма и пълномощник на фирмата ли е лицето Зорница Блъскова, която според доклада за КТБ на "Аликс партнърс" е участвала в източването на банката.

Парламентът не може да не приеме оставката на Делян Добрев, реши КС

Парламентът не може да не приеме оставката на Делян Добрев, реши КС

Според съдиите отхвърлянето е противоконституционно

Припомняме, преди ден бе обявено решението на Конституционния съд относно оставката на Делян Добрев. Противоконституционно е решението на депутатите от 4 октомври 2017 г. да отхвърлят подадената оставка от депутата Делян Добрев, стана ясно от решението. То е на Конституционния съд по дело №8 за подадената от Добрев на 3 октомври. Производството беше образувано по искане на БСП с аргумент, че Народното събрание няма право да вземе решение против волята на народния представител.

Тогава левицата поиска Делян Добрев отново да си подаде оставката.