Нервен смях предизвикало предложението на ПП-ДБ към държавния глава за 3 месеца отсрочка до връчването на втория мандат. Това коментира пред медиите Йордан Цонев, ДПС, на импровизиран брифинг на стълбите пред Народното събрание.

Това е поредният брутален опит на ПП-ДБ да изнасилят Конституцията, изтъкна той. Депутатът изрази задоволство, че президентът Румен Радев ги върнал в действителността. Не разбрах тези хора в реалността ли са, къде са, възмутен е Цонев. Хората като чуели ПП-ДБ да говорят за корупция и се сещали за пачки, пудели, контрабанди.

Той не разбира и предложението за декларация за задължително приемане на закони, което също било издевателство на Конституцията. Това е и в противоречие с Основния закон.

Според него няма кой да подкрепи подобно законодателно безсилие и заподозря, че инициативата цели всъщност ПП-ДБ да си назначат хора по регулаторите.

ПП-ДБ: Антикорупционно мнозинство или връщаме мандата

ПП-ДБ: Антикорупционно мнозинство или връщаме мандата

Предлагат първо Декларация, искат три месеца време

Йордан Цонев припомни, че в предишния парламент ДПС са подкрепяли законодателни инициативи и са били добрите герои. Той припомни, че никой не е свалил кабинета Денков, тъй като те сами подали оставка, без даже да уведомят Бойко Борисов.

Демокрацията се крепи върху правила и процедури, настоя Йордан Цонев.

Изявлението на Йордан Цонев и групата депутати от ДПС означава, че 23 депутати, колкото е официалната парламентарна група на ДПС в 50-то Народно събрание, няма да подкрепят инициативата на ПП-ДБ.