Книги на български автори на издателство "Захарий Стоянов" изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова до 40 български дружества в чужбина, съобщават от пресцентъра на президенството. 

Българи от 18 държави от всички краища на света ще получат за предстоящите празници историческа и биографична литература, четива за деца. Сред авторите са Валери Петров, Леда Милева, Елисавета Багряна, Антон Дончев.

Най-далечният адресат на подаръците е Аржентинско-българската фондация в Буенос Айрес, най-близкият - Културно-информационният център в Босилеград. Дружествата са избрани въз основа на активното им участие в инициативите на вицепрезидента Йотова през 2020 г.

През отиващата си година Илияна Йотова и екипът ѝ затвърдиха вече съществуващи контакти с наши сънародници зад граница, създадоха и много нови.

"2020-а беше тежка година за целия свят. Ще се борим с последствията дълго време, но аз съм уверена, че всички заедно ще се справим и с тази криза, която ни припомни колко много зависим едни от други. Припомни ни смисъла на думи като съпричастност, взаимопомощ, добротворство. Физическите ограничения не бива да се превръщат в социална и емоционална дистанция", подчерта вицепрезидентът.