Кабинетът може да се самосвали във всеки момент, тежки последици за страната в шестте месеца след третия кабинет на Бойко Борисов вижда лидера на БСП -София Калоян Паргов.

Управленски хаос, имитация на външно политически успехи в управлението било характерни за кабинета Борисов 3. Свидетели сме на управленска демагогия, предупреди той членовете на градската организация на червените в София, която се събра на важно заседание седмица преди Конгреса. Страната била притисната от нерешени или полу решени проблеми.

Паргов критикува правителствения доклад за състоянието на националната сигурност. Русия не е заплаха за България,категоричен бе лидерът на БСП в столицата. Според него има и провал в подготовката на европредседателството. Паргов иска страната ни да настоява за отпадане на санкциите срещу Русия. Започнахме да разкриваме истинското лице на модела ГЕРБ, подчерта социалистът.

Той вижда шуробаджанащината и корупция в управлението. Правителството е нестабилно и може да се самосвали всеки един момент, убеден е Калоян Паргов. Концесионер по интереси, това е ГЕРБ, по мнението на лидера на червените в столицата.

От студия и само с приказки ГЕРБ се борят с корупцията, възмущава се Свиленски

От студия и само с приказки ГЕРБ се борят с корупцията, възмущава се Свиленски

Счита, че ГЕРБ прави опит да затвори устата на хора, журналисти и депутати

БСП не трябва да разчита на автоматично обществено недоволство към модела на управление на ГЕРБ, което да прелее в доверие към нея. Да показваш грешките на управляващите не е алтернатива, предупреди той.

Паргов пита дали партията е готова да управлява с професионализъм. Алтернативата не е само да отстраним ГЕРБ от власт, изтъкна червеният водач. Според него след председателството предсрочните избори не са изключени.

Той настоява партията да представи своите алтернативи, които да покажат, че партията може да води различна политика. Не е достатъчно да покажем, че БСП е различна от ГЕРБ, смята Паргов. Все още обществото не виждало ефект от действията на социалистите на национално и местно ниво. БСП все по-малко изглежда масовата партия, недоволен е лидерът на БСП-София.

Вътрешно партийният конфликт бил естествено състояние на партията. Промяната не било изгонването на един или друг. Скандалите в БСП не са на идейна основа,каза още Паргов. Левицата била отчуждена.

Овчаров критикува Нинова заради партийните фронтове

Овчаров критикува Нинова заради партийните фронтове

Не се съобразявала с мнението на останалите членове на партията

Затова трябвало да се знае кои са естествените партньори на столетницата. Партията трябвало да е в непрекъсната политическа кондиция. Един за всички, всички за един- под това мото червените трябвали да печелят битките си.