"През месец май неправителствена организация подава сигнали, на които са се подписали четири човека, които сезират премиера Борисов за това, че сегашният зам.-министър Ангел Попов е взимал пари с цел уреждане на разрешителни. Шест месеца по този сигнал няма движение, не е предаден на прокуратурата, нито на инспектората, а просто стои в нечие бюро. Затова казваме, че не може да се бориш с корупцията само на приказки или само от студиата", заяви зам.- председателят на БСП Георги Свиленски пред БНТ.

"Действието по този случай обаче го видяхме едва вчера от главния прокурор", обясни Свиленски. Той каза, че едва сега е предприел действия, защото чак сега е получил документи по случая. "Сигналът е бил пратен в Министерския съвет, пратен е и в Министерството на транспорта, но никой не си е мръднал пръста", коментира той.

Цацаров иска от Министерски съвет обяснения за Ангел Попов

Цацаров иска от Министерски съвет обяснения за Ангел Попов

Главният прокурор се е самосезирал по публикация

"Не бива да се прави опит да се затвори устата на хората, на журналистите, на народните представители", заяви Георги Свиленски по повод решението на управляващите да обявят оградата с Турция за обект от национално-стратегическо значение. "Ние искаме да разкриваме нередности и затова сме подали сигнал в прокуратурата за изхарчени над 200 млн. лв. не по предназначение", посочи Свиленски.

"На лидера на ГЕРБ столчето му е без крака", обясни Георги Свиленски. По думите му след като Делян Добрев обяви, че подава оставка, Бойко Борисов от морето бе заявил, че оставката на Добрев трябва да се приеме, а по-късно парламентарната му група гласува да не се приеме оставката. Свиленски категорично заяви, че борбата с корупцията не е приоритет на ГЕРБ.

БСП даде парламента на КС за гласуването на оставката на Делян Добрев

БСП даде парламента на КС за гласуването на оставката на Делян Добрев

ГЕРБ тъпчели Конституцията, за да запазят модела "кумгейт"

Според него това е така, защото президентът Румен Радев е прекъснал заседанието на КСНС по темата за корупцията заради липса на кворум, поради неприсъствие и напускане на членове на съвета от управляващите.