Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал по казуса за зам.-министъра на тренспорта, за който по-рано и социалистите алармираха в парламента.

Патриотите в защита на зам.-транспортния министър Ангел Попов

Патриотите в защита на зам.-транспортния министър Ангел Попов

Вървим в правилната посока, смята Борис Ячев

Според прессъобщението от прокуратурата сацодезирането се основава на публикация в "Дир БГ" със заглавие "БСП: Зам.-министър на транспорта изнудвал превозвачи".

Цацаров е разпоредил незабавна проверка на Софийска градска прокуратура.

Ще се снемат обяснения от народния представител Георги Свиленски, както и от самия Ангел Попов - заместник министър на транспорта.

Проверката ще иска и информация от кабинета на министър - председателя дали е постъпвал сигнал от Националното сдружение на българските превозвачи с оплаквания срещу действия на Ангел Попов.
Ще се изиска информация и от Националното сдружение на превозвачите за това изпращали ли са сигнал с описаните в публикацията твърдения за действия на Ангел Попов.

Превозвачите не искат Ангел Попов за зам.-министър на транспорта

Превозвачите не искат Ангел Попов за зам.-министър на транспорта

В писмо до премиера обясняват, че има и данни за злоупотреби

Проверката ще бъде извършена в максимално кратки срокове, уверяват от прокуратурата.

Припомняме, преди няколко часа червени депутати се заканиха да сезират главния прокурор по случая.

Тази сутрин от БСП попитаха премиера Бойко Борисов защо шест месеца след като са внесли сигнал заместник-министър на транспорта Ангел Попов все още няма никакъв резултат.

От БСП припомниха и че срещу него имаше бунтове от страна на бранша, когато той встъпи в длъжност. Превозвачи тогава се оплакаха, че той събирал пари за издаване на разрешителни.

Патриотите от НФСБ пък защитиха заместник-министъра на транспорта от атаките на БСП. Според ОП, които и излъчиха Ангел Попов в правителството, Попов съди транспортната организация, която е протестирала срещу него, а самата тя вече е с отнет лиценз.