Ден след като Ангел Попов стана зам.-министър на транспорта, превозвачески организации протестираха срещу неговото назначение. В писмо до премиера Бойко Борисов превозвачите изложиха мотивите си.
Сред фактите, изложени от превозвачите в писмото им до Бойко Борисов, се посочват и данни за злоупотреби от страна на Ангел Попов, уточни Лалов.

Назначиха нови трима зам.-министри

Назначиха нови трима зам.-министри

В здравеопазването, регионалното развитие и благоустройството и енергетиката

Пред БНР Красимир Лалов, който е заместник-председател на Националното сдружение на превозвачите, огласи част от тези мотиви. Ще откажем въобще да работим с този човек, заплашват от бранша. Фактите, които сме предоставили на премиера, които не са голо твърдение - там са нашите подписи, смятам, че ще натежат, заяви Лалов. Ние не сме кадровици. Ние искаме да работим и някой да работи с нас. Нашият бизнес, който е 20% от БВП, не е малко, е почти на 100% зависим от дейността на държавата. За нас не е безинтересно кой ще е начело на тази дружина, която ще се пребори за оцеляването на международния транспорт в България, категорични са превозвачите.

Господин Попов е представен като браншовик. Той е председател на организация, която от 2011 година потъна и въобще не е била по срещите в министерството на транспорта и при решаване на транспортните проблеми. Той се слави и като голям превозвач, но все още е собственик на фирма, обявена в несъстоятелност, която не е ликвидирана и на една фирма, която е без дейност, обясни Лалов.

Превозвачи скочиха срещу заплащането според отделените газове

Превозвачи скочиха срещу заплащането според отделените газове

СБА също не са оптимисти за въвеждането на такава промяна

Според превозвачите, настроенията в бранша, който е много силно затруднен от действията на старите страни-членки в ЕС и проблемите по границите трябва да се решават от човек, с когото браншът може да работи. И двете браншови организации, които представляват тежкотоварния транспорт, са декларирали, че с този човек не могат да работят поради редица причини, с които е запознат премиерът...

От бранша са категорични, не са искали компетентен ресорен зам.-министър, за да излязат от кризата в международния транспорт, която ще доведе до редица фалити.

Заместник-председателят на Съюза на транспортните работници Александър Стамболийски коментира евентуални стачни действия на българските превозвачи в подходите към граничните пунктове.

Превозвачите излязоха с ултиматум към управляващите, като синдикалната организация настоява за предприемането на незабавни мерки срещу дългото чакане на камионите по граничните пунктове.

Припомняме, назначаването и на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов бе посрещнато остро от работодателските организации, които в писмо припомниха на премиера, че Първанов бе уволнен по време на първия кабинет "Борисов".