Ще ускорим процедурите, за да могат средствата по-бързо да достигнат до земеделците. Осигурени са 63 млн. лв. за зърнопроизводителите. Спирането на вноса на слънчоглед ще помогне да се реализира продукцията на родните производители. Това заяви премиерът Николай Денков преди началото на заседанието на Министерски съвет.

Той подчерта, че протестите на енергитиците и земеделците са свързани с проблеми, натрупани през последните години. В резултат на разговорите вече имаме решения. Всички решения в областта на енергетиката и в областта на земеделието съответстват на приоритетите на правителството, поясни министър-председателят.

Нямаше нужда да отстъпваме. По време на преговорите стана ясно, че решенията могат да защитават интересите на хората и да не променят целите и приоритетите, по които работи кабинета. В такива случаи и двете страни печелят, от решенията всеки има полза, добави Денков.

По думите му напрежението сред земедлците и енергитицте е отражение на натрупано недоверие към политическата класа. Тези хора са лъгани многократно през годините. Упреците към политическата класа са, че обещава, но не изпълнява, подчерта премира.

Правителството ще поема конкретни ангажименти, само когато може да ги изпълни. Те ще бъдат оформени като писмени документи и подписани от съответните министри, за да е ясно кое е поел ангажимента и как ще го изпълнява. Всичко останало е популизъм, каза още Денков.

Властта и синдикатите се разбраха да не оставят миньорите и енергетиците без работа

Властта и синдикатите се разбраха да не оставят миньорите и енергетиците без работа

До края на септември изготвят споразумение за справедлив енергиен преход