Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от парламентарната група на ПП-ДБ Бойко Рашков научил инцидентно за това, че главният секретар на МВР Живко Коцев е хвърлил оставка. Никой не знае къде се намира главният секретар. И ние се питаме къде е, изрази недоумението си Рашков пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

Иначе Рашков е разочарован от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов. Той е имал вяра в Стоянов, че можел да ръководи ГДБОП като негов доскорошен директор по силата на закона, както и като издигнат министър в правителството. Днес съжалявам за поведението му, защото очевидно не познава правната уредба за класифицирана информация. Самата класифицирана информация се нарича държавна тайна в Наказателния кодекс, обясни Бойко Рашков.

Той посочи, че Народното събрание не може да реши нито един въпрос по случая Мартин Божанов - Нотариуса. Имал ли е влияние този човек върху изпълнителната власт и МВР, имал ли е влияние върху прокуратурата и някои по-високи нива в политическите среди, запита Бойко Рашков, видимо не получил конкретни отговори.

Главният секретар на МВР Живко Коцев хвърли оставка

Главният секретар на МВР Живко Коцев хвърли оставка

Оставката му е по собствено желание, съобщават от МВР