Живко Коцев, главният секретар на Министерството на вътрешните работи, е подал заявление за освобождаване от длъжност, съобщиха от пресцентъра на МВР. Смята се, че действията му са по собствено желание.

Припомняме, че през август миналата година Петър Тодоров, бившият главен секретар, подаде оставка, след като няколко пъти правителството му искаше оставката, включително вътрешния министър Калин Стоянов.

На 7 септември 2023 г. правителството предложи за главен комисар Живко Коцев, като ден по-късно президентът Румен Радев официално освободи Петър Тодоров от длъжност и назначи на поста Живко Коцев.

Живко Коцев доволен от работата на СДВР

Живко Коцев доволен от работата на СДВР

Полицията постига добри резултати

Оставката на главсека идва на фона на редица въпроси към МВР, както и в момент, когато не се знае със сигурност кой ще е следващия вътрешен министър в служебното правителство на Димитър Главчев. Към вътрешното ведомство стоят отворени въпросите за връзките на службите на Мартин Божанов - Нотариуса, които от МВР определиха, че са "държавна тайна".

Нови въпроси се повдигат и след акцията на ДАНС от вчера, която е по разследване за контрабанда през границата и в рамките на която беше арестувана новата шефка на Митниците и нейният заместник. От това разследване изплува името на Николай Николов - Паскал като ръководител на канала, но за когото също се смята, че може да е сътрудник на службите.