Служебното правителство предлага на Румен Радев да назначи бригаден генерал Пламен Йорданов на длъжност "Началник на щаба на Сухопътните войски" от 1 януари 2023 г.

Предложение има и за назначение на полковник Иван Иванов на длъжност "Заместник-началник на щаба по операциите" в щаба на многонационалния корпус "Югоизток" в Сибиу, Румъния. Също така полковникът да бъде удостоен със званието "бригаден генерал", считано от 1 февруари 2023 година.

За длъжността "Командир на 61-ва механизирана бригада" се предлага бригаден генерал Маргарит Михайлов да бъде назначен от 10 декември 2022 г.

Служебният кабинет дава предложение бригаден генерал Деян Дешков да бъде освободен от длъжност "Командир на 61-ва механизирана бригада" и да бъде назначен като "Командир на Сухопътните войски". Също така Дешков да бъде удостоен със званието "генерал-майор", считано от 10 декември 2022 година.

От същата дата Министерският съвет предлага генерал-майор Михаил Попов да бъде освободен от длъжността "Командир на Сухопътните войски", след което да бъде назначен на длъжността "Заместник-началник на отбраната", както и да бъде удостоен със званието "генерал-лейтенант".

От 10 декември 2022 година да се освободи от длъжност "Заместник-началник на отбраната", както и от военна служба генерал-лейтенант Димитър Илиев, тъй като е навършил пределната възраст за притежаваното звание.