"Нова република" недоумява какво е разкрил и пита какво е скрил премиерът Огнян Герджиков от ревизията си. Кръстихме днешната пресконференция "Какво скри премиерът Герджиков", заявиха от "Нова република".

На пресконференция в централата Трайчо Трайков попита кой стои зад поръчките и кой стои зад картелите.

По думите му обаче е скрито кои са хората, които са свързани с тези обществени поръчки. "Чухме нещо за монополи и картели, но не и кои са представителите на държавата в монополни и картелни организации. Не чухме нищо и за основното задължение на служебното правителство - подготовката за парламентарните избори и спазването на закона", заяви политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков.

От новата формация откроиха и факта, че Румен Овчаров е все още държавен представител в Лукойл. Те питат премиера Огнян Герджиков ще махне ли Овчаров. Искат отчет какво е направил социалистът в компанията. "Ще го направиш ли, Герджиков", попита Мартин Димитров. Защо Румен Овчаров не е сменен след като това обещание бе дадено от Бойко Борисов, иска да знае Атанас Атанасов. Според него експремиерът и лидер на ГЕРБ имал информация, че Кремъл иска Овчаров да е в "Лукойл". Освен това, по думите му, Борисов се водел от принципа "Винаги с Меркел, но никога срещу Путин".

Той критикува и резултата от днешната ревизия на предишната власт, представена в Министерски съвет. Действано е избирателно, категоричен е Атанас Атанасов. Той недоумява как кабинетът Герджиков не е открил нарушения по ЗОП в транспортното и ековедомството, при положение, че има публична информация за нарушенията там.
Освен това от доклада на министър-председателя отсъствал предшественика му, който бил известен с прозвището "властелинът на обществените поръчки".