Не ставам партийна кандидатура. Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов по повод номинацията му да остане на поста в кабинета на кандидата за министър-председател Росен Желязков.

Нямам партийни пристрастия, отчете той. През уикенда той и Желязков разговаряли за постигнатото от МВР до момента и какво още предстои. Желязков се съгласил с неговите приоритети.

Стоянов подчерта, че е работил и с кабинета на Николай Денков, както и в кабинета на Димитър Главчев, а сега евентуално и с Росен Желязков.

Димитър Главчев си отдъхва при редовен кабинет с приемственост

Димитър Главчев си отдъхва при редовен кабинет с приемственост

Но никой от служебните министри, които тръгват към редовната власт, не са го обсъдили с него

Силовият министър направи и първата копка на нова сграда за изготвяне на нови документи за самоличност. В момента те се изработват във временен пункт. Калин Стоянов има уверение от строителя, че сградата ще е готова до края на годината и от 2025 тя ще може да заработи.

От думите на служебния вътрешен министър още стана чсно, че 1000 бодикамери ще бъдат раздадени на служителите на КАТ. Няма да спра, докато не оборудваме всички служители, увери той и се оплака от тромавите процедури по ЗОП, които бавят процеса.

Също така Калин Стоянов се похвали с разбитата печатница за 100-левки, които са били в обръщение. Две лица са задържани, едното от които е непълнолетно. Иззети са флашки, компютри и документи. Фрапиращото е, че фалшивите 100 лева са преминавали и през банкомат. Имало е заготовки и на други пари, както и на евро. На днешно време има много добра техника, сподели МВР шефът. Задържаните са я закупували от Интернет.

ГЕРБ напускат кабинета си, ако бъдат избрани с трик

ГЕРБ напускат кабинета си, ако бъдат избрани с трик

На следващи избори ГЕРБ няма да даде подкрепа на ПП, ако сега не получат подкрепа