Ние сме в конституционна криза, но тя беше предопределена. Това заяви пред БиТиВи бившият вътрешен министър Иван Демерджиев. Народното събрание предпостави тази криза, а Горица Грънчарова съвсем я задълбочила, като отказала да махне Калин Стоянов от състава на служебния кабинет, по думите му.

Още при предходния служебен кабинет светна червена лампа за Калин Стоянов, според Демерджиев. Калин Стоянов показал политически зависимости, вижда се връзката между вътрешния министър и Делян Пеевски. Според Демерджиев на предходните избори е подозрителен ръстът на ДПС в районите на Пеевски. Калин Стоянов не даде спокойствие на МВР, убеден е бившият вътрешен министър. За него и Димитър Главчев е зависим от Делян Пеевски. Той не приема, че единственият вариант за вътрешен министър е Калин Стоянов.

Не виждам механизъм, по който някой да окаже натиск върху кандидат за министър-председател, коментира Демерджиев. Той не вижда и кой друг освен Пеевски да е оказал натиск върху Горица Грънчарова.

По отношение на вчершата "обедна почивка" и демонстрациите и миналата седмица на служителите на МВР, Демерджиев открои, че полицаи не могат да бъдат въвличани в политически протести. Освен това на протеста Калин Стоянов осветил служители на БОП, стана ясно още от коментара му. Очевидно господин Стоянов изпълнява чужди нареждания, категоричен бе Иван Демерджиев.