От участниците в управлението БСП е с най-голям опит. БСП няма потенциалът да бъде стабилизиращ фактор, той не може да бъде маята, която да задържи бухнало тестото. Това заяви бившият председател на БСП-София Калоян Паргов пред журналисти преди пленума на столетницата.

По думите му правителството в последните 100 дни влиза от криза в криза, от скандал в скандал, като само вчера били представени 4 скандала на обществото. Не ми се иска участието на БСП във властта да бъде самоцел, предвид цената, която се плаща в управление, каза Паргов.

Според него крайъгълен камък за оцеляване на коалицията са темите за Македония и изпращане на оръжие на Украйна. Има поети ангажименти и обещания, като повече от един от участниците в тази коалиция са на противоположното мнение. На пленума трябва да прозвучат червените линии, които БСП няма да отстъпи - позицията за РСМ и неизпращане на оръжие и въоръжение в Украйна.

Паргов посочи, че е още рано да се дават крайни оценки за каквото и да било, както и да се посипва глава с пепел.

За подадената оставка като председател на градската левица и обжалването, Паргов обясни, че след 19 февруари подал жалба, обжалвайки решението на Националния съвет на БСП предвид неговото наказание. Той бил обвинен, че не е подкрепял сляпо политиката на Нинова, заради които се изфабрикували съшити с бели конци обвинения. Предвид мнозинството, Паргов не очаква да се случи нещо по-различни, но аргументите в жалбата са солидни и са съгласувани с водещи юристи.