Кандидатът за председател на СДС Иво Цанев поиска оставката на Мартин Димитров. Мотивите за искането му са подкрепата на инженер Дункин за кмет на Разлог изключването на областния председател на СДС в Бургас Владимир Павлов.

В последните дни ставаме свидетели на събития и действия от страна на ръководството на СДС, които са в разрез както с принципите и ценностите, които партията изповядва в последните 20 години, така и с нашите разбирания за почтеност и морал, заяви Цанев.

Кандидатът за председател на СДС посочва, че за инж. Дункин от 2 години се знае, че е бивш агент на ДС.

Цанев обясни, че подкрепата му от страна на Мартин Димитров показва неспособността на ръководството на СДС в лицето на настоящия му председател, да следва онези принципи, които стоят в основата на създаването на партията и я правят различна от всички други партии в България.

Иво Цанев обвини Димитров и че не е способен да се еманципира от ръководството на ДСБ, да прилага на практика устава на СДС и да се съобразява с него.

Кандидатът за лидер на сините категорично се обяви против изключването на областния председател на СДС в Бургас Владимир Павлов от партията.

По думите му това не е удачен метод на работа в момент, когато "повече от всякога имаме нужда от обединение в името на бъдещето на СДС". Цанев нарече "разправата с инакомислещите сталински методи през 21 век".

Иво Цанев се обърна и към Контролния съвет на СДС и призова незабавно да разгледа и да се произнесе по случая на Владимир Павлов.
"Нека ако няма доказани нарушения на устава от негова страна, членството му в СДС да бъде възстановено", коментира Цанев.

Той призова и всички седесари да не допускат безпринципността и партийният произвол да се налагат като начин на работа в СДС.

Припомняме, минути след заседанието на Националния съвет на СДС Иван Сотиров заяви, че заради 80 гласа на вътрешните избори в Разлог Мартин Димитров е опозорил СДС.

"Това е срамно и позорно, след като 20 години СДС основно отстоява антикомунизма и е имало категорична позиция срещу агентите на ДС", смята още Сотиров.