Днес е денят на Съединението. Навремето Съединението на български земи беше реализирано, защото имаше съединение между българските политици и между различните групи и прослойки в българското общество срещу зловредната политика на т.нар. Велики сили. Това стана възможно, само защото през 1885 г. двете основни партии бяха заедно на площадите в Пловдив. А после - заедно и под знамената, в Сръбско-българската война.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във своята "фейсбук" страница в деня на Съединението.

Днес какво показваме ние, българските политици, на своите сънародници, запита той.

Не е за вярване, че има война между институциите, че по площадите се намеква за военния преврат от 1934 г., че се бият полицаи, пали се сено пред тях и ги обстрелват с ракети, че полицията бива обвинявана, че била "смазала" хората, изрази възмущението си вицепремиерът.

Каракачанов подчерта, че е абсурдно политически активните хора у нас да се разделят в две секти, които слушат само себе си и не чуват другия.

България няма нужда от вътрешна война. Само след месеци са парламентарните и после президентските избори. Докажете се там, обърна се към управляващите вицепремиерът. 

Радев настоява властта да осмисли своята отговорност за протестите
Обновена

Радев настоява властта да осмисли своята отговорност за протестите

По думите му промяната е възможна, когато сме единни

Нека президент, премиер и основни обществени формации седнат заедно на кръгла маса, която да очертае няколко важни приоритети в предстоящата тежка зима и тежки политически времена. Един път и завинаги да бъде изработена една национална доктрина с най-важните пет, десет приоритета пред нацията като:

- Демографската катастрофа, която всички вече виждаме;

- Изграждането на средна класа и защита на средния и дребен бизнес, а не интересите на един или друг олигарх, който е за или против протестите в момента - както беше досега;

- Проблемите на българската земя, която става собственост на все по-малко хора, но за сметка на това пък и на все повече чужди фирми;

- Гарантиране достойните старини на възрастните хора;

- Проблемите на здравеопазването, което колкото повече милиарди гълта, толкова по-лошо и недостъпно става;

- Образованието на българите, което става все по-нефункционално и поражда все повече неграмотни българи;

- Проблемите на над 2 млн. икономически емигранти и другите 2 млн. етнически българи от традиционните исторически общности в чужбина.

Борисов: Справедливост и по-добро бъдеще не се постигат с вдигнат юмрук
Обновена

Борисов: Справедливост и по-добро бъдеще не се постигат с вдигнат юмрук

Според него трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес

Така се решават проблемите, а не с ултиматуми и насилие. Така трябва да решаваме проблемите, вместо с омраза и разделение, категоричен е вицепремиерът.

Това е урокът от 6 септември 1885 г. Седнете на този светъл ден и прочетете поне една книга от българската история и ще разберете истината - че партии в България е имало много, но България е една. Че няма смисъл от политически партии, ако политическата омраза унищожи България, добави Каракачанов.