Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, в която участваха още турският външен министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на Движението за права и свободи Ахмед Ахмедов.

Карадайъ отбеляза, че в България предстоят избори през октомври, след като в понеделник президентът Румен Радев насрочи парламентарния вот за 2 октомври 2022 г.

Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде, заяви той пред Ердоган.

По време на срещата турският президент и Мустафа Карадайъ обсъдиха как трудната и тежка за страната ни ситуация Турция може да бъде полезна на България. Те разговаряха също за отношенията между България и Турция по отношение на енергетиката и природния газ, съобщиха от ДПС.

Карадайъ е на среща при Ердоган

Карадайъ е на среща при Ердоган

На срещата присъства и Мевлют Чавушоглу

В рамките на посещението си в страната Карадайъ и Ахмедов проведоха поредица от срещи. В неделя те присъстваха на погребението на майката на зам.-председател и говорител на Републиканската народна партия в Турция (СНР) Фаик Йозтрак. Лидерът на ДПС разговаря с председателя на СНР Кемал Кълъчдароглу и с кмета на Анкара Мансур Яваш.

В понеделник Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов проведоха среща с над 100 български граждани в Турция във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Петър Чобанов: Поведението на отиващото си правителство ни остави без газ

Петър Чобанов: Поведението на отиващото си правителство ни остави без газ

В краткосрочен период трябва да се използват всички възможности, за да няма недостиг на газ

Председателят на ДПС посочи, че още преди месеци на вечеря-ифтар в Истанбул е предупредил, че България е пред предсрочни избори, тъй като се управлява от най-слабото и некомпетентно по думите му правителство в демократичната история на страната ни.

"Геополитически преминаваме през трудни времена. Вече бившето правителство направи много грешки. Особено в сферата на газа и енергетиката. А повечето решения на тези проблеми минават през Турция", допълни още Мустафа Карадайъ.