ДПС не е част от сформиращото се мнозинство между ГЕРБ и "Промяната", като от Движението нямат идея докъде въпросните две политически сили са стигнали с разбирателството помежду им, но са категорични - това, че и в утрешния ден новото 49-о Народно събрание няма да работи по същество, този път заради ваканцията заради Рамазан Байрям, не е проблем.

"В това Народното събрание имаме достатъчно време, доколкото познавам Конституцията, Народното събрание се избира за 4 години. Тоест имаме достатъчно време да си вършим работата, да ги вършим в един нормален тон. Няма накъде да бързаме", спокоен бе председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

ДПС не е сред новосформиращото се мнозинство, подчерта той, но в изказването му се прокрадна и думата "засега".

"Доколкото ние видяхме по време на Великден имаше консултации между различните парламентарни групи, не знам колко са напреднали. Вчера видяхме видяхме първото действие, така че те са много напред. Говоря за ГЕРБ + "Промяната", които засега оформят мнозинството в НС. Засега ние не оформяме това мнозинство и ние сме опозиция на това мнозинство. Не знам за какво са се разбрали, ще го видим."

ГЕРБ и ПП единни: Еврозона, нисък дефицит и без вдигане на данъци

ГЕРБ и ПП единни: Еврозона, нисък дефицит и без вдигане на данъци

За по-бързо, евентуално ще бъде гледан бюджетът на служебното правителство

анкета

Най-важната задача на депутатите е

Виж резултати

Съставянето на кабинет 28.9%

Разглеждането на бюджет 14.7%

Законите по ПВУ 3.3%

Овладяване на инфлацията 11.0%

Да си починат 42.1%