Утре, петък, 21 април, ще е почивен ден за парламента. Това решиха депутатите, които приеха предложението на ДПС. Йордан Цонев от трибуната на Народното събрание отново припомни, че мюсюлманските и християнските празници са важни за съответните вероизповедания.

От "Възраждане" възроптаха обаче, тъй като вчера от ДПС гласували за отмяна на великденската ваканция. Освен това правилникът давал възможност по уважителни причини депутат да отсъства от работа, без целият ден да се обявява за неработен за всички законотворци. Костадин Костадинов подчерта, че в НС имало представители на различни религиозни общности като католици и евреи и не било редно на религиозна основа да се иска Народното събрание да не работи. Призовавам ви да не подкрепите това предложение, настоя лидерът на "Възраждане".

От ГЕРБ казаха, че е човешко да се вземе решение в полза на почивката и това не било в разрез с Конституцията.

149 депутати гласуваха "за", 41 бяха против и 20 се въздържаха.

След гласуването Йордан Цонев излезе на трибуната и поздрави мюсюлманите за утрешния им празник. В ДПС изповядвали веруюто, че различието е богатство. Нека отворим сърцата си за покаяние, състрадание и прошка, призова Йордан Цонев, а към колегите си депутатите той се обърна: "Бъдете все така патриоти в родината, в която сме родени."

анкета

Най-важната задача на депутатите е

Виж резултати

Съставянето на кабинет 28.9%

Разглеждането на бюджет 14.7%

Законите по ПВУ 3.3%

Овладяване на инфлацията 11.0%

Да си починат 42.1%