В ДПС има добри експерти и от формацията ще се отнесат отговорно към въпроса за съставяне на правителство в рамките на 49-то Народно събрание. В това увери лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Той обясни, че оперативните програми и плановете за ПВУ трябвало да се разпишат до края на 2020 г., да се изпратят в Брюксел и да се реализират. В момента има различни държави със силни икономика като Германия, която реализира оперативните си програми, а ние в България знаем, че откакто сме членове в ЕС основните инвестиции в България се случват през еврофондовете. Високата инфлация у нас се дължи на липсата на инвестиции, обясни Карадайъ.

Според него икономическите проблеми на държавата ще се решат чрез инвестиции, а не чрез раздаване и популизъм.

"Когато ДПС е участвало във властта са се разписвали оперативните програми, за да има какво да се реализира, за да функционират еврофондовете и за да има как някои да реже лентички", спомни си Карадайъ.

Той се надява партиите и политиците да се отнесат с разум, отговорност към проблемите на хората и държавата и в диалог да намерят изход на политическата криза като подредят системите на държавата да функционират нормално.

Карадайъ възмутен, че ПП/ДБ не търсят тяхната подкрепа

Карадайъ възмутен, че ПП/ДБ не търсят тяхната подкрепа

Избори са излишни, категоричен е той