Амбицията на новата коалиционна сила е да стене „поне трета" на идните парламентарни избори.
Това обяви пред събралото се множество председателят на ЗНС Стефан Личев.

Председателят на ЛИДЕР Кънчо Филипов пък допълни, че движение „Напред" може да бъде охарактеризирано само с 2 думи - фактор на стабилност.

„Имаме професионалния капацитет да превърнем България в страна, която има силна национална икономика и широки международни пазари", посочи той и допълни: „трябва ни скорост, а не инерция".

Ахмед и Иван работят добре заедно на село, но Ахмед и Иван на върха на политиката - насаждат етническа омраза.  
        Кънчо Филипов

Според председателя на ЛИДЕР Кънчо Филипов етническото напрежение се поражда само от политическите фигури, защото "Ахмед и Иван работят добре заедно на село, но Ахмед и Иван на върха на политиката - насаждат етническа омраза".

„Нашата идея е да оправим разбитата държавна каруца и да поведем България напред", категоричен е и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той припомни, че през последните няколко месеца трите партии са показали, че могат да работят добре заедно, като това се е показало ясно и на местните избори в Сандански, Казанлък и Петрич.

Според Красимир Каракачанов в момента се водят преговори и с други политически сили, които да се присъединят към движение „Напред".

Много е реално движение „Напред" да бъде трета политическа сила.
Това каза за news.bg неформалният лидер на ПП ЛИДЕР Христо Ковачки. Според него идеята за развитие на икономическите отношения в Дунавско-черноморския регион е много добра и трябва да се помисли за въвеждането на облекчени режими на движение на капитали, стоки и хора между страните, попадащи в този район.

Годишно България трябва да инвестира 1 млрд. евро в своето земеделие.
                   Хр.Ковачки 

Той обясни за news.bg, че новосъздадената коалиция „Напред" е резултат от добрите отношения между трите партньорски политически формации и от предварително допитване до всички техни симпатизанти.

„Годишно България трябва да инвестира 1 млрд. евро в своето земеделие", категоричен е Христо Ковачки.

ЗНС пък влиза в тази коалиция опитвайки се да реализира на практика своя девиз „Мир, хляб, свобода и народовластие".
Лидерът на ЗНС Стефан Личев обеща на събралите се в зала 1 на НДК свои симпатизанти, че движение „Напред" ще се погрижи и за селскостопанските райони, земеделските производители и преработватели.