Подхвърлянето на тези във въздуха за изборите е контрапродуктивно и е опипване на почвата. Това заяви пред БНР проф. Красимир Калинов, бивш член на Централната избирателна комисия.

Той подчерта, че много европейски страни са провели съвсем легално и по всички правила изборите си. По тази причина той не вижда защо това да не може да стане и у нас. Според Калинов подобно твърдение е неетично.

По негови думи гласуване по пощата е "абсурд". Калинов прогнозира и че най-вероятно хората под карантина няма да могат да гласуват, тъй като, ако го направят, ще има нарушаване на обществени права.

Румен Радев: Изборите да се проведат в срок - 28 март

Румен Радев: Изборите да се проведат в срок - 28 март

Трябвало да бъдат създадени всичките необходими условия за провеждането им

Според него трябва да се търси баланс.

Бившият член на ЦИК бе категоричен, че към момента гласуването по интернет е ненадеждно. По негови думи досега не сме попадали в такава обстановка, поради което трябва да се мислят по-различни решения. И предизборните кампании ще се провеждат различно - по електронен път - във фейсбук, по радиото, по телевизията, посочи той.

Според него е важно да не се създаде масово впечатление на недоверие в изборите.

Припомняме, по-рано днес президентът обяви, че изборите трябва да бъдат проведени в срок - 28 март, с доставени лицензирани машини и всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот, минимизирайки риска за неговото здраве.