Състав на Административен съд - Пазарджик е взел решение за касиране на кметските избори в община Белово.

Жалбата срещу вота бе депозирана от бившия кмет Васил Атанасов и в нея се посочваха редица нарушения на изборния процес.

В законовия седемдневен срок ОИК - Белово и другите заинтересовани страни по делото ще могат да обжалват решението на пазарджишките магистрати пред ВАС.

Потвърдено от съда е обаче, решението на избирателната комисия в общината за избор на общински съветници, съобщава радио Пловдив.

Разбрах за решението на Административния съд в Пазарджик да касира изборите за кмет в община Белово и съм изненадан, заяви новоизбраният кмет на община Белово Кузман Маринков.

Не очаквах такова решение, тъй като нямаше подадени жалби от нито една политическа сила при обявяване на резултатите от изборите за кмет. Не мога да кажа защо е взето такова решение, тъй като още не съм се запознал с мотивите на съда, но ще обжалвам в законовия срок, добави Маринков.

Той каза още, че не иска нещата в община Белово отново да се развият както преди, когато за 4 години са се сменили 4-има кметове.

По думите му общината има сериозни финансови задължения към фирми, с които е подписала договори.

Надявам се да не се стигне до повтаряне на изборите за кмет в Белово, защото това ще доведе до връщане на старата обстановка на конфронтация в общината, допълни Маринков.