Гущерът на ГЕРБ си е варан. Така Кирил Добрев коментира изказването на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че се надява със случая Бенчо Бенчев гущерът най-накрая да откъсне опашката си.

Добрев припомни, че това е изказване на покойния Илия Павлов от началото на прехода. Той цитира данни за редица общинари от ГЕРБ, които по думите му са функционери на ГЕРБ и в същото време се занимават с разпространение на наркотици и трафик на хора.

Той посочи, че се прави опит да бъдат платени народни представители от БСП да напуснат коалиция за България. "Всички тези елементарни опити да бъде разбита БСП няма да стане. Ние искаме промяна на този модел", каза Добрев. Обещанията за депутатите са петцифрени заплати.

"БСП не е за продан и БСП не се продава", заяви Добрев.

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите

Помагал на Желязков с превоз до Истанбул, не знаел, че се издирва

По въпроса с Бенчо Бенчев и има ли черна каса БСП, Добрев посочи:

Втори ден се обясняваме за това имаме ли сестра или нямаме. Бенчо Бенчев е общински съветник от групата на БСП и коалиция Бургас. Той е представител на нашият коалиционен партньор сдружението на пенсионерите. Единствените средства, които Бенчо Бенчев е давал на БСП са 70-те лева, които групата общински съветници събира за своята дейност.

БСП няма черна каса, БСП получава добра субсидия и не се нуждае от подобни форми на финансиране.

Всички мероприятия на БСП се финансират официално от субсидията, като парламентарно представена партия, категоричен бе Добрев.

Ако някой е получавал средства от Бенчо Бенчев и си мисли, че той е БСП просто бърка.

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Видеото е заснето на ГКПП "Капитан Андреево"

Добрев обърна внимание, че Митьо Очите не е водеща фигура, от няколко дена той е функция на Бенчо.

"Тази фирма, в която Митьо е помагал за обекти, охранява НОИ Бургас - с обществена поръчка, охранява "Митниците" и то прави денонощна охрана в Бургас на пристанището и в Ямбол. През цялото време продължава да охранява социални обекти - училища, старчески домове, даже дом за младежи. Ако вземем, че се занимава с нерегламентиран бизнес, когато охраняваш пристанището, когато охраняваш и училища - ти направо си затваряш целия бизннес, от входа до консумацията", посочи Добрев.

Питайте, кой е дал тези обществени поръчки на тази фирма, със сигурност не ги е дала БСП.

Добрев припомни, че в началото на 90-те години българското черноморие е раздадено на мутрите. Днес 25 години по-късно, от които ГЕРБ управлява 10 българското черноморие отново е на същите хора.

"Няма никаква промяна в усещането на хората за някаква нова, различна, цивилизована държава. Ако говорим за гущера в прав текст, ами че то гущерът на ГЕРБ си е варан, бе.", обясни той.

"Започвам - селски кмет, член на ГЕРБ и гербаджия задържан с 24 килограма амфетамини. Съпруга на друг селски кмет, задържана за търговия на наркотици, общински съветник с 300 грама кокаин, общински съветник и друг селски кмет участват в трафик на хора. Нали сме наясно, че след наркотиците другият доходоносен бизнес в момента е трафикът на хора", допълни Добрев.

Той бе категоричен, че това са видни функционери на ГЕРБ. Той не пропусна и обвиненията срещу кметовете на ГЕРБ за злоупотреби с обществени поръчки. Добрев визира кметът на Пловдив и Септември.

Той попита ръководството на парламентарната група на ГЕРБ правени ли са опити да се плати на народни представители на БСП да напуснат "Коалиция за България".

243 млн. лв. са дадени за 132 общини, а половината взели шест общини

243 млн. лв. са дадени за 132 общини, а половината взели шест общини

Донка Михайлова заяви ще настоява за спешно заседание на НСОРБ