"Има новосформирано мнозинство в парламента, но хубавото е, че българският народ го видя ясно." Това коментира премиерът Кирил Петков, който днес бе в НС, за да присъства на гласуването на оставката на председателя Никола Минчев.

Това, което се видя ясно, че се съчетава между "Възраждане", ДПС, останалите депутати на ИТН и ГЕРБ, което е интересно за всички български граждани. ИТН влезе с идеята да изчегърта ГЕРБ и гласува с тях, "Възраждане" веят знамена, ДПС говорят за мир и правата за всички българи. Дори не е за оставката на това правителство, ако толкова много я искат. Това означава, че тези хора не са тук за нищо друго, освен за политически игрички, няма морал, няма идеология, обясни Петков. За него обаче има хубава новина - и това е, че "всички български граждани са го видели".

125 депутатски гласа отстраниха Никола Минчев

125 депутатски гласа отстраниха Никола Минчев

113 депутати гласуваха против решението

По въпроса очаква ли избори, министър-председателят коментира, че вярва, че все още има хора в парламента на ръба - между страха и да направят правилното нещо. Знам, че тяхната съвест ги кара България да не влезе в политическа криза - избори след избори.

"Всички хора, които гласуваха "против" Никола Минчев, показаха, че не им пука за собствената им страна, те са едни маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели", добави той.

"Завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори", заключи Кирил Петков.