Радвам се, че и ГЕРБ са ревностни за успехите, които постигнахме и че тези реформи, които се надявахме да станат в последните 10 години, се случиха. Да - заедно и с техните гласове. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната", след като по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна ПП, че си приписват заслугите за прието съвместно законови промени.

Той обясни изказването на Борисов и с течащата в момента предизборна кампания. "Едно нещо мога да кажа. Една стара песен, "Батальонът се строява" е вече стар хит и не е толкова актуален", коментира Петков. Той каза още, че ако продължават да се правят реформи както в последните 60 дни, ще се радва, ако и ГЕРБ ги припознават и двете партии заедно да се хвалят за нещата, които са осъществили заедно. "Но никой няма да ни строява пред никакви стаи", категоричен бе той.

Съпредседателят на ПП каза още, че би се радвал в следващите две седмици всеки да говори как неговия кандидат би решил проблема на дадения град.

По думите на Кирил Петков приетите в последно време законови промени сега са гласувани в парламента заедно с ГЕРБ, но голяма част от тях са били заложени в Плана за възстановяване и устойчивост, предаден в Брюксел от неговия кабинет.

Тошко Йорданов не изключва разпадане на кабинета и преди следващ вот на недоверие

Тошко Йорданов не изключва разпадане на кабинета и преди следващ вот на недоверие

Това правителство изобщо не трябвало да се съставя