Политическият капан, в който се опитват да ни вкарат ГЕРБ и ДПС е да ни обвинят, че защитаваме руските интереси. Капанът се използва да има политически загуби. Аз няма като съпредседател на ПП/ДБ да позволя да се вкарва цялата държава в риск, като отпадне дерогацията на руски петрол преди 1 март.

Това заяви бившият премиер и настоящ съпредседател на ПП/ДБ Кирил Петков след Съвета по сигурността в Министерски съвет за нападките, че се е родила нова коалиция "Путин".

ПП/ДБ няма да допуснат да има недостиг на дизел и бензин, защото някои се опитва да прави политически заигравки.

Той обясни, че са изчакани всички доклади на службите и станало ясно, че срок, който е минимален срок за падане не дерогацията не е оптимален и реалистичен.

Делян Пеевски от МС: Роди се новата коалиция „Путин“
Обновена

Делян Пеевски от МС: Роди се новата коалиция „Путин“

Безполезна била срещата на Съвета по сигурност

Всичко преди 1 март за прекратяване на дерогацията на руски петрол на "Лукойл" носи реален риск за повишаване цените на горивата и несигурност на доставките. Готови сме да прецизираме датата от 15 март на 1 март за отпадане не дерогацията, подчерта той.

Няма смисъл от отпадане на дерогацията в тридневен срок, защото има високи и необосновани рискове преди 1 март. ПП/ДБ подкрепят бързо да се подкрепят паричните потоци към Путин, но за сметка на това да не става за сметка на българските граждани.

Петков увери, че Агенция "Митници" си вършат работата и ще продължат да докладват на премиера за работата си. Той вярва на доклада и мнението на българския представител в Лукойл и всичко преди 1 март би довело технологични рискове за горивата в България, предупреди Петков.

ГЕРБ напуснаха МС и новото мнозинство на "Лукойл"

ГЕРБ напуснаха МС и новото мнозинство на "Лукойл"

Надушиха ново мнозинство да брани "Лукойл" и руския петрол